dinsdag 18 november 2014

Zalm in bladerdeeg met garnaaltjes

























Zondag is bij ons visdag. Ik varieer graag van recept, maar mijn favoriete vis blijft toch wel de zalm. Hier laat ik jullie zien hoe je zalm in bladerdeeg kan maken. Met een heerlijke vulling van garnaaltjes. Smakelijk!


Ingrediƫnten (voor 4 pers.)































  • 4 zalm stukjes
  • boter
  • 1-2 rol(len) bladerdeeg
  • 100 gr grijze garnaaltjes
  • 1 eetlepel vers gesneden peterselie
  • 1-2 stengels selder
  • 4/5 eetlepels witte wijn
  • 1 ajuin
  • 1 eitje
  • paneermeel
  • peper en zout
  • eventueel een smeerborstel
  • bakpapier


Stap 1


























Doe boter in een kookpotje en laat smelten. Doe de ajuin en selder in de pot en laat bakken tot de groenten zacht zijn. Voeg dan de peterselie en garnaaltjes toe. Laat sudderen tot de garnaaltjes gaar zijn. Blus met de witte wijn en voeg zout en peper toe. Als de wijn bijna opgenomen is door het mengsel voeg je het paneermeel toe. Voeg beetje bij beetje toe totdat het mengsel aan elkaar begint te kleven.

Stap 2


Verwarm je oven al voor op 200 graden. Leg wat bakpapier in een ovenplaat. Rol je bladerdeeg uit op een met bloem bestrooid oppervlak, zo blijft je deeg niet kleven. Ik rol het altijd nog even uit met een deegroller zodat het deeg nog dunner wordt. Maar dat kies jij volledig zelf.



 Leg een stukje zalm op het deeg. Leg voorzichtig met een lepel wat van de garnaalvulling bovenop de zalm. en plooi je deeg dan dicht als een pakketje.  


Stap 3


Druk eventueel op de puntjes van je deeg zodat het pakketje dicht blijft. Om het deeg een mooi bruin glanzende kleur te geven gaan we het insmeren met een ei. Kluts een ei in een potje. Laat eigeel en eiwit samen. klop dit met een vork wat door mekaar. smeer het ei over de pakketjes met een smeerborstel. Heb je dit niet in huis kan je ook gewoon je handen gebruiken. Dit doe je met alle 4 zalmstukjes. 

Stap 4


























Leg de zalmstukjes op het bakpapier in de bakplaat. Wacht 30 minuten. 


Klaar!


Zalmpakketje geserveerd met puree



























Ziezo, je zalmpakketjes zijn klaar! 

Je kan dit combineren met elk soort aardappelgerecht. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!